Τι να κάνεις αν περνάς τις διακοπές σου σε νησί με κρούσματα κορονοϊού;Πριν λίγους μήνες ή μερικές εβδομάδες έκλεισες τις διακοπές σου και τα πράγματα ήταν αρκετά ήρεμα σχετικά με τον ιό. Πήγες, λοιπόν, στον προορισμό σου, αλλά τσουπ εμφανίστηκαν στο νησί με κρούσματα κορονοϊού. Τι κάνεις λοιπόν; 

Νόμιζες πως θα περάσεις ήρεμες και χαλαρές διακοπές μακριά απ’ τον ιό, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο τη στιγμή που ο ιός παραμονεύει στον προορισμό που επέλεξες για το Καλοκαίρι. Τι να κάνεις;

Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι. Μπορεί κι εκεί που ήσουν πριν να έχει σχεδόν δίπλα σου πολλά κρούσματα και να μην είχες πάρει χαμπάρι.

Δεύτερον, μην ξεχνάς πως αν προσέχεις δεν θα κολλήσεις και σου το λέμε ειλικρινά. Αν τηρείς τα μέτρα, αποφεύγεις τον πολύ κόσμο, φοράς τη μάσκα σου και πλένεις συχνά τα χέρια σου, αποφεύγοντας να τα ακουμπάς στο πρόσωπο, δε θα κολλήσεις από το πουθενά. Φυσικά και το να μην κολλήσεις τον ιό δεν εξαρτάται μόνο από σένα, γιατί υπάρχουν και ασυνείδητοι, όμως αν εσύ είσαι συνειδητοποιημένος μην πανικοβάλλεσαι και φυσικά μην χαλάσεις ξαφνικά τις διακοπές σου.

Κι αν τις χαλάσεις τι θα καταλάβεις; Δε θα μπεις στο πλοίο να γυρίσεις; Δεν θα συναναστραφείς πάλι με κόσμο;

Επίσης, μην ξεχνάς πως αν ήταν τόσο εύκολο να κολλήσεις τον κορονοϊό ενώ προσέχεις πολύ και τηρείς τα μέτρα σ’ ένα νησί με κρούσματα κορονοϊού, θα είχαν κολλήσει όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι.

Τι πρέπει να κάνεις τελικά;

  • Μην πανικοβάλλεσαι.
  • Τήρησε τα μέτρα και αποστάσεις.
  • Πέρνα καλά στις διακοπές σου, αλλά με προσοχή.
  • Μην χαλάσεις τις διακοπές από τη στιγμή που έχεις ήδη φτάσει στον προορισμό σου.
  • Ανακάλυψε τα άγνωστα μέρη του νησιού, που μόνο οι ντόπιοι ξέρουν.
  • Χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό σου για τις μετακινήσεις σου.
  • Αφού επιστρέψεις από τις διακοπές σου, περιόρισε τις επαφές σου με άλλα άτομα και μην βρεθείς με άτομα που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες.

 
Πηγή: iPop
Για να δείτε όλο το άρθρο Τι να κάνεις αν περνάς τις διακοπές σου σε νησί με κρούσματα κορονοϊού; επισκεφθείτε το iPop 
Powered by WPeMatico