Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία

Κοινοποιήστε:Οι λέξεις «ισορροπία» και «κλίμακα» μπορεί να μην σας λένε τίποτα, αλλά αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε διακοσμητικό εγχείρημα. Μάθετε πώς θα τις αξιοποιήσετε προς όφελός σας.

Κι όμως το μέγεθος και θέση των αντικειμένων σας στο χώρο μπορεί να μετατρέψει κάθε δωμάτιο σε πηγή κομψότητας και αρμονίας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική ισορροπία και να αναδείξετε κάθε χώρο βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στο μέγεθος των αντικειμένων με τα οποία τον διακοσμείτε.

Ανακαλύψτε την (σωστή) ισορροπία Η έννοια της κλίμακας αναφέρεται στο απόλυτο οπτικό μέγεθος, δηλαδή στο πώς τα έπιπλα και τα διακοσμητικά είδη σας στέκονται και φαίνονται το ένα δίπλα στο άλλο, αλλά και στο κατά πόσο ταιριάζουν σε έναν χώρο. Να θυμάστε ότι κάθε δωμάτιο, προκειμένου να θεωρείται ισορροπημένο, πρέπει να περιέχει τόσο μεγάλα και μικρά -σε μέγεθος- αξεσουάρ όσο και ψηλά και κοντά διακοσμητικά αντικείμενα. Κι αυτό γιατί όταν όλα τα αντικείμενα που τοποθετείτε σε ένα δωμάτιο έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος, ο χώρος χάνει σε βάθος. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να δώσετε την απαραίτητη σημασία στην κλίμακα των διακοσμητικών αξεσουάρ σας ώστε να δημιουργήσετε στο χώρο σας οπτικό ενδιαφέρον. Δείτε εδώ ποια είναι τα διακοσμητικά λάθη που κάνουμε όλοι.

Παίξτε συμπληρωματικά Το είπαμε και παραπάνω: η κλίμακα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διακόσμηση κάθε χώρου. Ωστόσο, οι μεγάλες διαφορές στο μέγεθος των αξεσουάρ που εντάσσετε σε ένα χώρο μπορεί να φέρει αυτόν σε ανισορροπία. Με άλλα λόγια, ένα μικρό τραπέζι στολισμένο με μια μεγάλη λάμπα θέτει σε κίνδυνο την αίσθηση αρμονίας. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να διακοσμείτε το χώρο σας με αντικείμενα των οποίων το μέγεθός τους δρα συμπληρωματικά το ένα στο άλλο.

Κρατήστε τις ισορροπίες στη βιβλιοθήκη σας γεμίζοντας την με βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα με παρόμοιο (αλλά όχι ίδιο) μέγεθος.

Βρείτε το κατάλληλο μέγεθος Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα κάθε χώρου εξυπηρετούν τον αρχικό σκοπό τους. Αν, για παράδειγμα, ο καναπές σας παρέχει θέσεις σε παραπάνω από τρία άτομα, τότε το coffee table σας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος ώστε να φιλοξενεί χώρο για τα ποτά τους και το φαγητό τους. Για να μάθετε πώς θα κάνετε το coffee table το κέντρο της προσοχής, πατήστε εδώ.

Βάλτε φρένο στο χάος Η μεγάλη ποικιλία στο μέγεθος των διακοσμητικών αντικειμένων που χρησιμοποιείτε μπορεί να ταρακουνήσει την ισορροπία και την αρμονία που εκπέμπει ο χώρος σας. Αυτό ισχύει ειδικά στην περίπτωση που κεντρικό σημείο του αποτελεί μια βιβλιοθήκη ή ανοιχτά ράφια. Για να επιτύχετε την ιδανική οπτική ισορροπία, λοιπόν, φροντίστε να τοποθετήσετε στη βιβλιοθήκη και τα ράφια σας βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα με παρόμοιο μέγεθος. Στην περίπτωση που τα αξεσουάρ σας έχουν διαφορετικά μεγέθη, δεν έχετε παρά να ομαδοποιήσετε όσα ανήκουν στην ίδια κλίμακα.

The post Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία appeared first on spirossoulis.com – the home issue.
Πηγή: spirossoulis.com – the home issue
Για να δείτε όλο το άρθρο Ανακαλύψτε την Τέλεια Διακοσμητική Ισορροπία επισκεφθείτε το spirossoulis.com – the home issue