Αυτές οι Διακοσμητικές Επιλογές θα Κάνουν το Σπίτι σας να Φαίνεται πιο Καθαρό απ’ όσο Πραγματικά Είναι

Κοινοποιήστε:Τα σπίτια φαίνονται συχνά αρκετά ακατάστατα, ακόμα κι αν δεν κάνουμε πράγματα τα οποία προκαλούν την ακαταστασία. Κάποιες φορές, αυτό δεν έχει να κάνει με την έλλειψη μέσων αποθήκευσης, αλλά με τις διακοσμητικές επιλογές που συμβάλουν σε μια αίσθηση αταξίας. Δείτε, λοιπόν, τι επιλογές μπορείτε να κάνετε για να φαίνεται το σπίτι σας πιο καθαρό και τακτοποιημένο.

Χρησιμοποιήστε λιγότερα χρώματα  Βρείτε τον τρόπο να συνδυάζετε διαφορετικά χρώματα, χρησιμοποιώντας την επανάληψη ώστε να δημιουργήσετε την αίσθηση της συνοχής. Δεν θέλετε να είναι πάρα πολλά, αλλά ούτε σε πλήρη αντιστοιχία, όπως τα βρίσκουμε στους καταλόγους. Προτιμήστε πολλές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για να προσθέσετε βάθος χωρίς να «βαρύνετε» τον χώρο.

Προτιμήστε πολλές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος

Κάντε Όλο το Σπίτι σας να Μοσχοβολάει με Αυτό το Κόλπο

Έπιπλα της ίδιας κλίμακας Όταν τα έπιπλά σας είναι στην ίδια κλίμακα, όπως για παράδειγμα καρέκλες με το ίδιο ύψος πλάτης, δημιουργούν μια συνεχή γραμμή που παραπέμπει σε τάξη. Αντίθετα, τα πολλά και διαφορετικά ύψη απασχολούν τον εγκέφαλο πολύ περισσότερο μέχρι να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. Όσο χρησιμοποιείτε έπιπλα του ίδιου μεγέθους, το σπίτι σας θα φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο.

Καρέκλες με το ίδιο ύψος πλάτης, δημιουργούν μια συνεχή γραμμή που παραπέμπει σε τάξη.

Στιλ με συνοχή Τα σπίτια με πολλά στυλ είναι ενδιαφέροντα. Αν, όμως, το παρακάνετε το μάτι δεν ξέρει που να προσγειωθεί και καταλήγει να είναι μπερδεμένο. Δώστε σε κάθε κομμάτι ενός συγκεκριμένου στυλ, τουλάχιστον άλλο ένα με το οποίο έχουν το ίδιο χρώμα και είναι από την ίδια χρονική περίοδο. Συνδέοντας τα διακοσμητικά στοιχεία με αυτόν τον τρόπο, επιτρέπετε στο μάτι να κινείται στον χώρο πιο εύκολα.

Δώστε σε κάθε κομμάτι ενός συγκεκριμένου στυλ, τουλάχιστον άλλο ένα με το οποίο έχουν το ίδιο χρώμα και είναι από την ίδια χρονική περίοδο.

Ντουλάπια Κουζίνας: Καθαρίστε τα σε 5 Κινήσεις

Μεγάλα έργα τέχνης Πολλά μικρά κάδρα που κρέμονται στον τοίχο είναι μια καλή επιλογή για να γεμίσετε ένα μεγάλο κενό. Όμως ενδέχεται να δίνουν την εντύπωση της ακαταστασίας. Προτιμήστε ένα κομμάτι που είναι μεγάλο και κάνει την ίδια δουλειά για να δώσετε την εντύπωση της τάξης.

Προτιμήστε ένα έργο τέχνης που είναι μεγάλο.

Συμμετρία Η συμμετρία είναι ο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσετε την αίσθηση της τάξης και να κάνετε έναν χώρο ελκυστικό (δεν είναι τυχαίο πως οι άνθρωποι που θεωρούνται οι πιο όμορφοι είναι όσοι έχουν συμμετρικά χαρακτηριστικά!). Η συμμετρία θα δώσει τον «ρυθμό» του χώρου, την αίσθηση της ηρεμίας και της τάξης. Ωστόσο, θυμηθείτε να μην το παρακάνετε: η τελειομανία θα αφαιρέσει από το σπίτι σας την αίσθηση ότι είναι «ζωντανό».

Η συμμετρία είναι ο φυσικός τρόπος για να δημιουργήσετε την αίσθηση της τάξης.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

The post Αυτές οι Διακοσμητικές Επιλογές θα Κάνουν το Σπίτι σας να Φαίνεται πιο Καθαρό απ’ όσο Πραγματικά Είναι appeared first on spirossoulis.com – the home issue.
Πηγή: spirossoulis.com – the home issue
Για να δείτε όλο το άρθρο Αυτές οι Διακοσμητικές Επιλογές θα Κάνουν το Σπίτι σας να Φαίνεται πιο Καθαρό απ’ όσο Πραγματικά Είναι επισκεφθείτε το spirossoulis.com – the home issue