«Έχω Μαρμάρινο Πάτωμα. Πώς Μπορώ να το Γυαλίσω;»

Κοινοποιήστε:Η φίλη μας Μαρία Πούλιου από τον Βόλο, θέλει να μάθει πώς μπορεί να γυαλίσει το παλιό μαρμάρινο πάτωμα του σπιτιού της.

Η αλήθεια είναι ότι όσο προσεκτικά κι αν το φροντίζετε, το μάρμαρο είναι απορροφητικό υλικό και με τα χρόνια είναι σίγουρο ότι δεν θα έχετε μόνο λεκέδες και θαμπάδες, αλλά και γδαρσίματα. Τα απαλά καθαριστικά με ουδέτερο ph αρκούν για καθημερινή χρήση. Μακροπρόθεσμα, όμως, θα χρειαστεί να επέμβετε πιο δραστικά για να ξαναβρεί το δάπεδό σας τη λάμψη που είχε τον πρώτο καιρό. Σε ένα πρώτο στάδιο μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν ένα φρεσκάρισμα με τσόχες (ειδικοί τρίφτες), οι οποίες θα τρίψουν απαλά όλη την επιφάνεια και θα διώξουν το επιφανειακό στρώμα βρωμιάς που έχει καθίσει επάνω στο μάρμαρο.

Μπορείτε να φροντίζετε καθημερινά τα μαρμάρινά δάπεδά σας με απαλά καθαριστικά με ουδέτερο pH.

Διαβάστε ακόμα:

  • Κάντε το Πάτωμα σας Ξεχωριστό Εύκολα και Οικονομικά
  • 7 Λάθη που Kαταστρέφουν το Ξύλινο Πάτωμα σας
  • 4 Πανεύκολοι Τρόποι για να Μαζέψετε κάθε Σπασμένο Κομματάκι Γυαλιού από το Πάτωμα

Αν ο ειδικός τεχνίτης που θα έρθει -μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον μαρμαρά, ο οποίος θα ξέρει να σας συστήσει κάποιον, αν δεν ασχολείται ο ίδιος- διαπιστώσει πιο βαριές ζημιές, ίσως χρειαστεί να φέρει ένα εξειδικευμένο μηχάνημα για να εξαλείψει χαρακιές και σκασίματα. Επίσης, τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα έχουν περιορίσει πολύ τη σκόνη και έτσι δεν γεμίζει όλο το σπίτι μαρμαρόσκονη.

Tip Αν το μάρμαρό σας δεν έχει πολλές βρομιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι με ζεστό νερό. Το σαπούνι θα διώξει όλες τις βρομιές αλλά δεν θα επαναφέρει τη γυαλάδα. Είναι καθαρά και μόνο λύση καθαρισμού.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

The post «Έχω Μαρμάρινο Πάτωμα. Πώς Μπορώ να το Γυαλίσω;» appeared first on spirossoulis.com – the home issue.
Πηγή: spirossoulis.com – the home issue
Για να δείτε όλο το άρθρο «Έχω Μαρμάρινο Πάτωμα. Πώς Μπορώ να το Γυαλίσω;» επισκεφθείτε το spirossoulis.com – the home issue